Tratamente


Clinica Stomatologică KARA SMILE

Tratamente

Serviciile noastre se adresează întregii familii, tuturor categoriilor de vârstă, fiecare cu problemele specifice.

Echipa noastră pune accentul pe actul medical și sănătatea orală, fără a trece cu vederea partea estetică atât de căutată și promovată în acest moment.


Tratamentele dentare se fac acasă, prin activități de stomatologie preventivă, sub îndrumarea stomatologului tău sau la clinica noastră.

Ce este stomatologia preventivă?

Stomatologia preventivă este îngrijirea stomatologică care ajută la menținerea sănătății orale bune. Este o combinație de controale dentare periodice, împreună cu dezvoltarea de obiceiuri bune, cum ar fi periajul și ața. Grija dinților începe din copilărie și se extinde pe tot parcursul vieții. Practicând stomatologia preventivă, vă puteți proteja de costuri dentare exorbitante pentru reconstrucția dinților pierduți.

Știați că o reconstrucție completă a gurii poate costa între 15.000 și 40.000 de euro?

Specialiștii noștri recomandă cel puțin două controale dentare în fiecare an pentru curățarea profesională și gestionarea oricăror afecțiuni în curs de dezvoltare. Dacă respectați această recomandare bolile dentare vor fi oprite din cele mai timpurii stadii, prin efectuarea unui examen complet la nivelul gurii, maxilarului, gâtului, pentru a identifica orice probleme conexe și a vă proteja astfel zâmbetul, limitându-vă cheltuielile.

Veți primi un plan personalizat de tratament preventiv ce poate include curățarea dinților, albirea lor, aplicare de fluor, alături de alte recomandări personalizate.

La CLINICA KARA SMILE veți fi tratat cu cele mai recente tehnologii de către o echipă pregătită pentru a face față tuturor solicitărilor. Folosind un protocol avansat, puteți fi tratat într-o perioadă scurtă de timp fără a compromite calitatea tratamentului.

Ai grijă de tine, noi vom face restul!

Strategiile noastre de îngrijire orală preventivă includ o serie de activități de îngrijire la domiciliu și la clinica noastră:

Igiena orală la domiciliu

  • Cea mai importantă tehnică de prevenire este periajul și ața, de cel puțin de două ori pe zi, sau după fiecare masă, pentru a îndepărta placa dentară, o peliculă care se formează pe dinți. Dacă nu este îndepărtată, placa poate acumula și produce tartru dentar, o substanță întărită și lipicioasă cu bacterii producătoare de acid care provoacă cariile dinților și duc la boli ale gingiilor. Dentistul dumneavoastră vă poate recomanda cea mai bună pastă și periuță de dinți. De asemenea, vă poate instrui cum să periați corect dinții.
  • Utilizați o apă de gură pentru a clăti particulele alimentare după ce folosiți ața dentară.
  • Evitați alimentele acide care pot dăuna smalțului dinților.
  • Fii prudent cu alimentele tari, cum ar fi unele bomboane, alimente cu oase, semințe sau sâmburi care ar putea deteriora sau tăia dinții.
  • Nu fumați și nu folosiți produse din tutun, acestea pot duce la cancer și la alte probleme dentare.
  • Folosiți o protecție orală când participați la anumite sporturi.
  • Dacă vă macinați dinții noaptea, adresați-vă medicului stomatolog pentru o protecție a gurii în timpul nopții pentru a ajuta la reducerea recesiunii gingivale.
  • Folosiți acasă pastele de dinți cu fluor.
  • O dietă alimentară echilibrată este esențială pentru sănătatea dentară. Alimentele cu zaharuri și carbohidrați hrănesc bacteriile care produc placa dentară, în timp ce dietele sărace în calciu îți cresc șansele de a dezvolta o boală (parodontală) a gingiei și deteriorarea maxilarului.
  • Consultațiile stomatologice periodice  sunt importante deoarece majoritatea afecțiunilor sunt nedureroase la început și este posibil să nu fiți conștienți de problemele dentare până când acestea vor provoca daune semnificative. Pentru cele mai bune rezultate, programați controale dentare periodice și fiți atenți la toate modificările pe care le observați, chiar dacă nu produc disconfort.

Igienă orală la clinică

Igiena orală este dedicată îndepărtării plăcii și a tartrului de pe suprafețele dentare, prin utilizarea unui dispozitiv cu ultrasunete, îndepărtarea petelor, îndreptarea rădăcinilor, lustruirea dinților, aplicarea etanșantelor de fisură, aplicarea desensibilizanților, aplicarea și îndepărtarea pansamentelor parodontale și educația sanitară orală. Ea include:

Curățări

De aici începe sănătatea dentară! Nu există niciun înlocuitor pentru îndepărtarea fizică a plăcii dentare și a tartrului cauzatoare de boli ale dinților - în special în zonele greu accesibile pe lângă linia gingiilor. De aceea, curățările profesionale periodice sunt atât de importante pentru sănătatea ta.

Sigilante dentare

Aceste acoperiri de plastic invizibile umplu canelurile minuscule ale dinților din spate, astfel încât să nu devină refugii pentru bacterii. Acestea formează o suprafață mai netedă și mai ușor  de curățat împiedicînd formarea cavităților și necesitatea umplerii ulterioare.

Albirea a dinților

Albirea dinților vă fac dinții mai strălucitori! Vă oferim opțiuni de albire a dinților în cabinet, in cca 3 ore, sau acasă. Dumneavoastră decideți metoda de albire care vi se potrivește cel mai bine, rezultatele sunt aceleași!
Produsele de albire pe care le folosim sunt considerate cele mai bune de pe piață și duc la o sensibilitate mai mică decât altele.
Vă recomandăm albirea dinților după o curățare profesionistă pentru a obține cele mai bune rezultate.

Investigații cu Raze X

Razele X permit medicilor noștri să caute semne ale unor probleme dentare care nu sunt vizibile cu ochiul liber, cum ar fi cavitățile dintre dinți și probleme sub nivelul gingiei.

Tratament cu fluor

Procedură utilizată pentru prevenirea cariilor dentare și pentru reducerea sensibilității dinților, în care se aplică un gel cu fluor ridicat pe suprafețele dintelui. Acest compus chimic acționează asupra smalțului dinților remineralizându-l și consolidându-i structura.

Întreținerea tratamentelor dentare

Vizitele periodice la medicul dentist sunt esențiale pentru menținerea sănătății dentare. În timpul consultării, sunt evaluate implanturi, coroane, poduri sau proteze fixe pe dinți sau implanturi, precum și restaurări, aparate dentare și devitalizări pentru a diagnostica precoce eventualele complicații.

Program special pentru mame și copii mici

Monitorizarea și controlul sănătății orale a copiilor mici și a mamelor lor pot preveni pierderi dentare premature. În timpul sarcinii, femeile suferă modificări hormonale, care le afectează sănătatea orală. La copiii mici, faza de dezvoltare a structurilor dentare este momentul ideal pentru a interveni, dacă este nevoie!

Program de prevenire timpurie a cariilor

Începeți curățarea zilnică a dinților imediat ce erupe primul dinte al copilului dumneavoastră. Vizitați un medic stomatolog atunci când primul dinte erupe sau cel mult 12 luni pentru a stabili un program cuprinzător de prevenire a sănătății orale pentru copilul dumneavoastră.

Protecții bucale

O protecție bucală făcută la comandă, prescrisă de medicul stomatolog poate fi purtată în timpul activităților sportive pentru a vă proteja. Protecțiile gurii sunt utilizate și pentru a trata măcinarea dinților (bruxism), care pot măcina dinții și pot contribui la tulburarea articulației temporomandibulare.

Programează-ți vizita de evaluare acum, cu telefon la Kara Smile: 0752 723 368

Vă așteptăm

Zâmbetele dumneavoastră sunt importante pentru noi!