Parodontologie


Clinica Stomatologică KARA SMILE

Parodontologie

Serviciile noastre se adresează întregii familii, tuturor categoriilor de vârstă, fiecare cu problemele specifice.

Echipa noastră pune accentul pe actul medical și sănătatea orală, fără a trece cu vederea partea estetică atât de căutată și promovată în acest moment.


Parodontopatia este, impreuna cu caria dentara, una dintre cauzele principale care duc la pierderea dintilor.

In faza incipienta, afectiunea parodontala poarta numele de gingivita si este reversibila prin tratament adecvat si mentinerea unei igiene riguroase.

Paradontita reprezinta o degenerare a paradontiului, tesut prin care sunt fixati dintii in osul maxilarelor, constand in retractia gingiilor si rezorbtia osului. Acest proces poate duce la dezvelirea pronuntata a dintilor si, in final, la pierderea acestora. Putem intalni dinti aparent sanatosi, fara carii, care sunt mobili si care uneori necesita extractia.

Paradontita evolueaza in timp indelungat si progresiv cu simptome discrete, de aceea este foarte importanta o diagnosticare din timp a bolii.

Daca aveti gingii umflate, rosii- violacee, care sangereaza usor, ar fi indicat sa consultati  medicul stomatolog.

Tratamentul bolii parodontale (parodontopatie sau parodontoza) este extrem de complex si particularizat pentru fiecare caz. Datorita complicatiilor severe ce pot aparea, tratamentul acestor afectiuni in etape, cat mai precoce, este de o foarte mare importanta.

La Kara Smile puteti recolta analize pentru identificarea predispozitiei pentru boala parodontala sau identificarea bacteriilor care provoaca boala parodontala.

In urma investigatiilor medicii nostri pot stabili un plan de tratament adecvat fiecarui pacient.

Alături de o igienă orală riguroasa şi o dietă alimentară corespunzătoare, una dintre metodele cele mai eficiente de combatere profilactică a acestor afecţiuni este efectuarea ședințelor de profilaxie la minim 6 luni.

Vă așteptăm

Zâmbetele dumneavoastră sunt importante pentru noi!