Ortodonție


Clinica Stomatologică KARA SMILE

Ortodonție

Serviciile noastre se adresează întregii familii, tuturor categoriilor de vârstă, fiecare cu problemele specifice.

Echipa noastră pune accentul pe actul medical și sănătatea orală, fără a trece cu vederea partea estetică atât de căutată și promovată în acest moment.


Puțini oameni au norocul să se nască cu dinți perfecți. Tratamentul ortodontic are un dublu obiectiv: funcțional - poate corecta deformările maxilarului și poziția defectuoasă a dinților (dinți strâmbi, dinți suprapuși) si estetic - pentru un zâmbet frumos

La Kara Smile, oferim planuri de tratament personalizate folosind aparate ortodontice care se potrivesc cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Aparatele dentare pot fi aparate mobile (trainer) sau aparate fixe (bracket) recomandate pentru dentiția definitivă:

  • aparat fix metalic
  • aparat fix fizionomic
  • alignere

Ortodonția nu are limită de vârstă. De la mic la mare, putem trata copii de la vârste de 6 ani, dar și adulți. Cu cât mai devreme tratăm problema cu atât avem la dispoziție mai multe opțiuni de tratament. O primă vizită la medicul ortodont e recomandată pentru copii la vârsta de 6-7 ani.

Înainte de a recomanda un tratament ortodontic specific, medicul ortodont va recomanda tratarea oricăror afecțiuni dentare preexistente, cum ar fi boala gingiilor, placa în exces și cariile dentare.

Alinierea dentară defectuoasă poate avea repercusiuni grave asupra sănătății orale și uneori chiar a sănătății generale: vorbire neclară, halitoză (respirație neplăcută), tulburări digestive, tulburări ale articulației maxilare și chiar în unele cazuri, apnee în somn. În plus, dinții poziționați defectuos pot fi mai predispuși la deteriorare, odată cu vârsta, astfel că tratamentul ortodontic poate preveni o serie de afecțiuni actuale și viitoare.

Adolescența este un moment excelent pentru a începe tratamentul ortodontic, deoarece adolescenții fiind încă în perioada de creștere, deplasarea dinților sau a maxilarelor prin montarea aparatelor ortodontice este mult mai ușoară.

Durata tratamentului va depinde de mai mulți factori, cum ar fi cooperarea adolescentului cu medicul ortodontic și gradul problemei de corectat.

Adulții pot beneficia de aparate  ortodontice?

În afara aspectului esteticic , dinții aliniați necorespunzător pot provoca, de asemenea, dificultăți de mușcătură, mestecare și articulare. Dinții drepți tind să fie mai sănătoși și oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate inclusiv:

  • reducerea tartrului și a cariilor dinților
  • scăderea probabilității de dezvoltare a bolii parodontale
  • reducerea tulburărilor digestive

Misiunea noastră este de a ajuta pacienții de toate vârstele să obțină zâmbete sănătoase și frumoase printr-un tratament ortodontic de calitate. Indiferent de metoda de tratament ortodontic pe care o alegeți, echipa noastră de specialiști în ortodonție va colabora cu dumneavoastră pentru a stabili un tratament corespunzator.

Reabilitarea orală 

Reabilitarea orală este reprezentată de un complex de intervenții stomatologice care au ca scop refacerea funcției aparatului dento-maxilar. Se vor rezolva atât dezechilibrele cauzate de lipsa sau deteriorarea dinților cât si problemele apărute in articulația temporo-mandibulară.

Vă așteptăm

Zâmbetele dumneavoastră sunt importante pentru noi!