Endodonție


Clinica Stomatologică KARA SMILE

Endodonție

Serviciile noastre se adresează întregii familii, tuturor categoriilor de vârstă, fiecare cu problemele specifice.

Echipa noastră pune accentul pe actul medical și sănătatea orală, fără a trece cu vederea partea estetică atât de căutată și promovată în acest moment.


Endodontia este specialitatea care se ocupa cu tratamentul canalului radicular, durata de viata a dintelui depinzand de corectitudinea acestuia.

Salvarea dintelui natural trebuie sa fie intotdeauna prima alegere in cazul unui tratament stomatologic. Scopul final il constituie salvarea de la extractie a unui dinte a carui pulpa este inflamata sau necrozata, precum si tratarea si prevenirea infectiei si a inflamatiei existente la nivelul tesurilor proximale (oase maxilare, tesuturi moi). Pe scurt, in timpul tratamentului endodontic, intregul sistem de canale situate in interiorul radacinii dintelui este curatat de bacterii si resturi organice si etansat cu materiale biocompatibile care sa nu permita reinfectarea.

Menirea unui tratament de canal (tratament endodontic) este de a pastra dintele in cavitatea bucala – pentru ca, asa cum se stie, cel mai bun implant este propria radacina.

TRATAMENTUL CARIEI DENTARE 

Caria dentara reprezinta cea mai frecventa afectiune a dintilor, fiind un proces cronic distructiv al tesuturilor dure ale acestora. In faza incipienta poate fi fara caracter inflamator.

Procesul carios poate avansa prin formarea de cavitati invazive cu afectarea nervului dentar.

Semnele care anunta o carie sunt in ordine crescatoare a gravitatii:

  • mica pata colorata ( inchisa la culoare)
  • durere la rece sau la dulce;
  • durere spontana fara un motiv anume;

Dacă dintele este afectat de carie, principala prioritate este tratamentul acesteia printr-o curatare atenta si reconstituire morfologica, estetica şi functionala. O carie depistata şi diagnosticata la timp poate fi tratată eficient, conservând vitalitatea dintelui şi înlăturând necesitatea unui tratament endodontic.

Pentru dintii tratati endodontic se recomandă reconstituiri cu pivot din fibra de sticla. Astfel dinţii devitalizaţi sunt rezistenti, estetici, şi au o durata mare de viata. Accentul este pus indeosebi pe conservarea tesuturilor sanatoase, reconstituiri corecte din punct de vedere medical şi estetic.

Obturatii fizionomice fotopolimerizabile reprezinta tratamentul complet si complex al cariilor si durerilor dentare cauzate de acestea. Rezultatul estetic excelent este asigurat prin folosirea  materialelor compozite de ultima generatie la culoarea dintelui si nu in ultimul rand de experienta medicilor de la Kara Smile.

Vă așteptăm

Zâmbetele dumneavoastră sunt importante pentru noi!